Conflictbemiddeling - intissar

Fgfg generated by WOWSlider.com
  • Een actieve externe bemiddelaar zoals uw personeelsadviseur kan echter voor een doorbraak zorgen
  • Ondernemers moeten beslissen op basis van betrouwbare cijfers
  • Ondersteuning voor bedrijven die internationaal actief zijn
  • Samen met u bepalen wij vooraf de omvang van uw werkzaamheden
  • Wij geven praktische workshops over fiscaliteit voor ondernemers
  • Wij helpen graag startende ondernemers bij het opstellen van een ondernemersplan
  • full screen slider
  • Wij kunnen uw aanspreekpunt zijn voor diverse bedrijfsaspecten
Een actieve externe bemiddelaar zoals uw personeelsadviseur kan echter voor een doorbraak zorgen1 Ondernemers moeten beslissen op basis van betrouwbare cijfers2 Ondersteuning voor bedrijven die internationaal actief zijn3 Samen met u bepalen wij vooraf de omvang van uw werkzaamheden4 Wij geven praktische workshops over fiscaliteit voor ondernemers5 Wij helpen graag startende ondernemers bij het opstellen van een ondernemersplan6 Wij houden oog op uw fiscale en sociale betalingsverplichtingen en de afloop hiervan7 Wij kunnen uw aanspreekpunt zijn voor diverse bedrijfsaspecten8
bootstrap carousel by WOWSlider.com v6.6
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

MKB
 
 
 
 
 

Werkgever en werknemer zijn van elkaar afhankelijk. Deze afhankelijkheid blijkt veelal een vruchtbare voedingsbodem voor conflicten te zijn. Deze problemen lossen zich meestal vanzelf op.
Maar als een conflict niet opgelost wordt, kan dit leiden tot een enorme kostenpost voor uw bedrijf. Denkt u bijvoorbeeld aan de tijd die u en uw medewerker besteden aan het telkens weer bespreken van het conflict. Uw medewerker raakt slecht gemotiveerd en zijn of haar arbeidsproductiviteit daalt. Uiteindelijk kan het uitmonden in een langdurig ziekteverzuim van uw medewerker.

Externe bemiddelaar
Als u niet meer constructief met uw medewerker over een oplossing van het conflict kunt spreken kan een externe conflictbemiddelaar hulp bieden. De praktijk leert dat een medewerker vaak een afwachtende houding aanneemt in een conflict en de verantwoordelijkheid voor een oplossing bij u als werkgever neerlegt.

Een interne bemiddelaar komt meestal niet neutraal over. Een actieve externe bemiddelaar, zoals uw personeelsadviseur, kan echter voor een doorbraak zorgen. Ons doel is een win-win situatie. Dit doen wij door het herstellen of handhaven van de goede relatie tussen u en uw werknemer. Een oplossing van het conflict ligt dan binnen handbereik.

 
 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu